عزت نفس: چگونه به کودکان و نوجوانان کمک کنيم که تصوير بهتري از خود داشته باشند.


عزت نفس يکي از مهم ترين و اساسي ترين کليد هاي رسيدن به موفقيت است. رشد سطح عزت نفس و اعتماد به نفس درکودکان و نوجوانان براي دستيابي به احساس شادي و موفقيت در زندگي بسيار مهم است. اين مقاله قصد دارد که مهم ترين معاني و اصولي که باعث دستيابي کودک شما به عزت نفس مي شود را ارائه کند. اين مقاله هم چنين مقالات و محصولات ديگري که مي توانددر اين زمينه به شما کمک کننده باشد را نيز معرفي مي کند.


عزت نفس چونگي احساس ما در مورد خود است، و رفتارهاي ما به طور و واضح و آشکار انعکاس دهند? احساسات درون ماست. براي مثال کودک و يا نوجواني که عزت نفس بالايي داشته باشد قادر خواهد بود:


    به طور مستقل و بدون وابستگي به ديگران کارهاي خود را انجام دهد.
    از مسئوليت فرار نمي کند و آنها را مي پذيرد.
    تحمل شکست را دارد و به راحتي نااميد نمي شود.
    وظايف جديد را مي پذيرد و تونايي هاي خود را به چالش مي کشد.
    احساسات منفي و مثبت خود را کنترل مي کندو در برابر انها ضعف نشان نمي دهد.
    به ديگران پيشنهاد کمک مي دهد و از اين کار دريغ نمي کند.


در مقابل کودکاني که عزت نفس پاييني دارند رفتارهاي زير را از خود بروز مي دهند.


    از تجربه کردن اتفاقات جديد خودداري مي کند.
    احساس مي کنند که کسي آنها را دوست ندارد و ديگر افراد نمي خواهند که با او باشند.
    ديگران را به خاطر کمبودها و شکست هاي خودشان سرزنش مي کنند.
    از نظر احساس متفاوت عمل مي کنند و يا حداقل وانمود مي کنند که متفاوتند
    از اينکه در کوچکترين کارها هم شکست بخورند به شدت احساس نااميدي مي کنند و تحمل آن را ندارند.
    از استعدادها و توانايي هاي خودشان استفاده نمي کنند و از آنها دست مي کشند.
    به راحتي تحت تاثير جريان غالب قرار مي گيرند و عقايد مستقل از خود ندارند.


والدين بيش از هر شخص ديگري مي توانند عزت نفس افراد را در زندگي افزايش دهند و البته اين کار، به هيچ عنوان کار سختي نيست. در واقع بسياري از پدر و مادرها حتي بدون اينکه متوجه شوند رفتارها و حرف هاي آنها چه تاثيري در کودک و يا نوجوانشان مي گذارد اين کار را انجام مي دهند. در زير ما پيشنهاداتي ارائه مي کنيم تا شما با انجام آنها بتوانيد سطح عزت نفس رادر کودکان و يا نوجوانتان بالا ببريد.


زماني که شما احساس خوبي نسبت به فرزندتان داريد اين موضوع را به او بگوييد. پدر و مادرها معمولا در بيان احساسات منفي خود نسبت به کودکانشان بسيار سريع هستند و به صورت مستقيم آن را بيان مي کنند اما زماني که درباره کودک خود احساس مثبتي داشته باشند به راحتي آن را ابراز نمي کنند. کودک شما زماني که شما از او احساس رضايت مي کنيد و اين را نمي داند و او نياز دارد که شما به او ابراز محبت کنيد و به او بگوييد که دوستش داريد. کودکان در جملات مثبتي را که به انها مي گوييدبه راحتي به خاطر مي سپارند و تا مدت هاي طولاني آن را فراموش نمي کنند. آنها اين جملات را در ذهن خود ذخيره  و آنها را بارها و بارها تکرار مي کنند. سعي کنيد هر روز جملاتي را به کودکتان بگوييد که او را براي انجام کارهاي جديد تشويق مي کند.


از تشويق کردن فرزندتان دريغ نکنيد و در اين زمينه بخشنده باشيد. از تشويق هاي توصيفي استقاده کنيد زيرا باعث مي شود فرزندتان بداند که چه زماني کار درستي انجام داده و از اين بابت احساس خشنودي کند. هم چنين شما بايد همواره به دنبال ايجاد موقعيت هايي باشيد که در آن کودکتان بتواند توانايي ها و استعدادهاي خود را شکوفا کند و از اين بابت مورد تشويق شما قرار بگيرد. براي مثال زماني که کودکتان وظيفه اي را که شما به او سپرده بوديد به درستي انجام داد بايد به او بگوييد که واقعا از نحو? مرتب کردن اتاقت راضي هستم تو براي همه وسايل جاي بخصوص خودش را پيدا کردي و در آنجا قرار دادي، و يا مثلا زماني که قطعه اي موسيقي مي نوازد به او بگوييد که نت اخر را بسيار خوب نواختي واقعا استعداد بي نظيري در موسيقي داري.


از اينکه در مقابل ديگر اعضاي خانواده و يا دوستانش او را مورد تشويق قرار دهيد نترسيد. هم چنين مي تواند ويژگي هاي مثبت شخصيتي او را بيان کنيد احساس خود را از اينکه او اين ويژگي ها را داراست نشان دهيد. مثلا به او بگوييد که تو خيلي مهربان هستي يا از اينکه روي کارهايي که انجام مي دهي مي تواني کاملا تمرکز کني خوشحالم.


منبع :عزت نفس کودک


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

یک گل سرخ برای امیلی وبلاگ دبیرستان دارا Dorothy Kevin مدرسه ی شاداب Satta king azarnush دنا مووی آگهی روزنامه جام جم 77492795-021 لوازم قنادی و دستگاههای قنادی